Slušalke so zelo uporabne, kadar želimo poslušati glasbo, pa ne bi radi s tem motili drugih ljudi okoli sebe. Slušalke nam tako pridejo še najbolj prav, kadar smo na kakšnem javnem mestu, ali pa gremo na sprehod, morda pa se vozimo z vlakom ali avtobusom v službo in bi si radi malo krajšali vožnjo s prijetno glasbo. 

Slušalke pa so lahko problem, kadar jih pospravimo v torbo in jih nato izvlečemo vem, ter se kabli povsem zavozljajo. To je lahko še kako nadležen problem, saj jih je zelo težko razvozlati. Rešitev za to pa so brezžične slušalke. Gre za slušalke, ki, kot že ime pove, nimajo kablov. Delujejo preko sistema bluetooth, s katerim se lahko preko telefona povežemo na same slušalke. 

Brezžične slušalke nas lahko rešijo veliko preglavic povezanih s kabli

takšne slušalke nam lahko še kako pridejo prav, saj so zelo manj nadležne, kot navadne slušalke, ki imajo tiste nadležne kable. Tako pa so bluetooth slušalke povsem kompaktne in nam ne povzročajo navlake.  

Prav  tako so zelo koristne za razno telovadbo, tek ali pa kateri šport. Skoraj vsi imamo v fitnesu radi slušalke, tako da lahko poslušamo svojo željeno glasbo. Med samimi vajami pa telefona po navadi nimamo pri sebi, ker bi nas motil in ga zato pospravimo na kakšno klop. V tem primeru, ne bi morali poslušati glasbe s slušalkami s kabli. Ker pa bluetooth slušalke oziroma brezžične slušalke ne potrebujejo nobene fizične povezave med telefonom in slušalkami, nam ta problem razrešijo.  

Prav tako lahko bluetooth deluje tudi do razdalje 13 metrov, kar pomeni, da lahko telefon odložimo na drugo stran sobe, ter še vedno poslušamo glasbo na brezžičnih slušalkah. 

Brezžične slušalke bodo torej prišle prav vsem, ki se radi ukvarjamo s športom, ter med samim izvajanjem športu radi poslušamo glasbo. To nam zelo olajšajo oziroma sploh omogočijo bluetooth oziroma brezžične slušalke. Prav tako je izgled samih slušalk zelo moderen.