Hči se je odločila, da bi rada jedla bolj zdravo. Na spletu sem iskala naravne vire zdravih maščob, vitaminov in mineralov. Na seznamu so se večkrat pojavili lešniki, saj vsebujejo:

  • pomembne vitamine
  • maščobne kisline
  • minerale

Iskala sem tudi recepte, ki se hitro pripravijo, saj imava obe kar natrpan urnik. Ker so lešniki prava zakladnica zdravja in se lahko uživajo samostojno, sem jih uvrstila pod nujna živila. Skupaj sva odšle do lokalne trgovine, kjer so prodajali le ekološko in nepredelano hrano. Ker sem prebrala, da je najbolje, da so lešniki nepraženi in ekološki, saj tako ohranijo vitamine in minerale, sem vedela, da bom tam najdla le najboljše. Naredile sva si zalogo sveže zelenjave in sadja ter oreškov in različnih semen. 

Ko sva prispele domov je bila hči že zelo lačna in ni vedela kaj bi prigriznila, da nebi bilo škodljivo. Povedala sem ji, da so v torbi lešniki in naj poje pest le-teh. Že nekaj lešnikov je bilo dovolj, da je potešila lakoto in ni imela občutka krivde, saj je pojedla nekaj zdravega. Razmišljala sem kaj bi lahko pripravila za večerjo in spomnila sem se na enostaven in zdrav recept. Iz sveže zelenjave sem skuhala enolončnico, ter pito, za sladico pa so bili okusni lešniki z javorjevim sirupom. 

Hči je bila presenečena nad tem, da je bilo vse pripravljeno dokaj hitro in hkrati bilo okusno in zdravo. Med večerjo sem ji povedala, da me veseli, da se je odločila za bolj zdrav način prehranjevanja, saj sem preko nje izvedela veliko koristnih informacij. Najbolj so me presenetili lešniki, ki že v majhni količini pripomorejo k zadosntem vnosu vseh vitaminov in mineralov, ki so koristni za nas.

Za konec pa sva uživali v sladici, ki je bila tudi zelo enostavna za pripravo. Okusni lešniki preliti s toplim javorjevim sirupom. Za prste oblizat.

Dodaj odgovor